Zweetgeurtjes en - plekken... vervolg

Zweetvlekken behandel je met vloeibaar wasmiddel of je maakt een papje van waspoeder voor witte was en wat water. Laat dit een half uur intrekken. Daarna was je het gewoon in de wasmachine zoals anders.

Er zijn nog andere oplossingen. Zoals een mengeling van azijn en water die je op de vlek laat intrekken. Je kunt de stof ook met warm water bevochtigen en daarna een wasmiddel en zuurstofbleekmiddel op de vlek doen.

Haal wijnsteenzuur bij de apotheek. Breng een papje op basis van één eetlepel wijnsteenzuur, drie witte, fijngemalen aspirines en een kopje warm water aan op de vlek. Laat een twintigtal minuten intrekken. Spoel uit met warm water. Geen wijnsteenvuur te vinden? Mix dan vier eetlepels zout met één kopje heet water en breng dit mengsel aan op de vlek. In laten trekken en daarna wassen zoals gewoonlijk.

Je kunt ook gebruik maken van de zon. Maak de vlek daarvoor nat en smeer ze in met vloeibaar wasmiddel. Leg het kledingstuk een middag in de volle zon op het gras. Hou de vlek daarbij nat met een verstuiver. Daarna gewoon wassen in de wasmachine.

Vergeet al deze trucjes als je kleedje, hemd of T-shirt een felle kleur heeft of gemaakt is van een delicate stof. Op dat moment is de professionele textielverzorger de meest veilige optie om je zweetvlekken te verwijderen.
<< Terug naar deel 1